Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Keşke kavga olmasaydı

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi'ni anlatan haberimizle ilgili Gençlik Kolları Başkanı seçilen Kutsan Üler aradı.
"Yazıda birkaç ciddi yanlışlık var. Bunları düzeltme gereği duydum" diyen Kutsan Üler, düzeltmeye öncelikle sayılardan başladı ve şunları anlattı: "311 delegemiz var. Başkan adayı olmak için 63 imza gerekiyor. Divan Başkanı'ndan kongre tutanaklarını aldım. Oradaki imzaları da sizlere gösterebilirim. 64 imzayı arkadaşlarımız toplamış bu doğrudur. Daha sonra 7 imza geri çekildi." Araya girip soruyoruz: "Verilen imzalar hukukidir, geri çekilemez deniliyor. Tüzükte böyle bir madde yok mu?"
Üler'in yanıtı net: "Öyle bir şey yok. Eğer insanların kendi bilgileri dışında imza veriliyorsa o arkadaşlar da imzalarını geri çeker. Ben o arkadaşımın seçime katılmasını çok istiyordum. Hatta Kartal İlçe katılmadığı için delege sayısı düşebilir ve 60 imza yeterli olabilirdi. Ancak 60 imza yoktu. Bunu Mehmet Ali arkadaşımla konuştum, tüzüğü ezme pahasına da olsa elimden geleni yapacağımı adaylaştırmak için her türlü çabayı göstereceğimi de söyledim. Ancak olmadı."
Kutsan Üler, aslında genç yaşta partili olan bir CHP'li. 'Savaşa Hayır' sloganı nedeniyle yargılandı 10 ay hapis cezası aldı.
Demokratik bir yarış istediğini üstüne basa basa vurgulayan Üler, şöyle devam etti: "Bende isterdim arkadaşımız aday çıkabilsin. Salonumuzun camları çerçeveleri indirilmesin, sandıklar parçalanmasın. Ortak bir kararımız var; bundan sonra iyi niyetle barış mesajlarıyla gideceğiz. O kadar olumsuz olaya rağmen, gerçekten demokratik bir seçim yaşandı. Salonda bekleyip oyunu kullanan 236 tane il delegesine borcumuz var. Bu borcu bundan sonra yapacağımız katılımcı çalışmalarla ödeyeceğiz..."
Kavgayı çıkaranların partili olmadıklarına inandığını anlatan Üler, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "İlk kavganın çıkış anında Mehmet Ali arkadaşım ayırmaya çalıştı. Ben de arkadaşlarımı tutmak için çaba gösterdim ve tuttum. O kongre salonunda Selami Öztürk'e ve eski İl Başkanı Mehmet Bölük'e de yanlış hareketlerde bulunuldu. Ben bunu asla kabul etmiyorum, olmaması gereken bir şeydi."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA