Mısırçarşısı'nı bilmeyen yoktur. Tarihin bizlere armağanı güzelim bir çarşı. Kapısından içeri adım attığınızda bir tarih karşılıyor sizi. Cıvıl cıvıl insanlarıyla, baharatçıları, kuyumcuları ve hediyelik eşya satıcılarıyla adeta bir renk cümbüşünün içinde, zamanda yolculuğa çıkıyorsunuz.
Kurallar koymamız ve onu hayata geçirmemiz için illa AB'nin dayatması mı gerekiyor? Mısırçarşısı'ndaki baharat dükkanlarında her türlü gıda açıkta satılıyor. Binlerce insanın gelip geçtiği böyle bir yerde açıkta lokum satmak, şekerleme satmak, yüzlerce çeşit baharat pazarlamak doğru mu? Sağlık açısından bunun bir sakıncası yok mu acaba? Özellikle kış aylarında solunum yolu hastalıklarıyla dolaşan yüzlerce insan var. Yiyeceklerin böyle açıkta satılması tehlikeli değil mi?
Esnaflığın da bir zerafeti var. O zerafet neden kayboldu acaba? Şişe kavanozlarda, ellerde eldiven bu iş yapılamaz mı? Dün biraz Mısırçarşısı'nda dolaştım ve esnaflarla konuştum. Hiç biri bu uyarıyı ciddiye almıyor. Neden açıkta satıyorsunuz?' dediğinizde cevap hazır: "İstiyorsanız kapalısı da var." Biraz üsteleyince de sıkılıyorlar ve 'belediye var, dernek var orayla konuşun' diyorlar.
Biz de onlara soralım; Acaba bu konuda bir önlem düşünülüyor mu?