Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN GENÇ

CNN'den Mashable'a 200 milyon dolar

Amerikan haber kanalı CNN’in, sosyal medya haber sitesi Mashable için 200 milyon dolar teklif ettiği dedikodusu kulislerde konuşuluyor.

İskoç Pete Cashmore tarafından 2005 yılında kurulan Mashable, sosyal medya haberleri dışında teknoloji ve eğlence haberlerine de yer veren bir site.

Sosyal Medya rüzgarını arkasına alan Mashable, USA Today, CNN, Yahoo, Abc News gibi dünya devlerine de içerik sağlıyor.

Wordpress Site

Mashable'in teknik altyapısına göz atacak olursak, birçok bloggerın da tercih ettiği ve ücretsiz olarak sunulan açık kaynak kodlu Wordpress Mashable'in da tercihi olmuş.

Bugün Mashable için telafuz edilen 200 milyonluk değerde en az payı teknik altyapısı alıyor desem abartı olmaz. Dakikalar içinde Mashable teması adı verilen Wordpress temasını da indirip Mashable sitesinin klonuna sahip olabilirsiniz.

Ziyaretçi başına 10 dolar

Mashable dünyanın dört bir yanına yayılmış yazarları ile sosyal medyanın nabzını en iyi tutan sitelerden birisi. Site aylık ortalama 20 milyon ziyaretçi sayısına sahip. Aylık 20 milyon aslında çok büyük bir rakam değil, Mashable bu ziyaretçi sayısı ile dünyada ilk 200, ABD'de ise ilk 100 site içine henüz giremiyor.

CNN'in 200 milyon dolar değer biçtiği Mashable'ın ziyaretçi başına değeri 10 dolara denk geliyor. Mashable'in ziyaretçi kitlesi dikkate alındığında bu rakam için düşük bile denilebilir.

2011 yılında AOL, internet gazetesi Huffington Post için 315 milyon dolar ödemişti. Huffington Post ve Mashable farklı kulvarlarda görünse de yapıları ve gelişim süreçleri oldukça benzer.

Üniversiteyi bıraktı, Mashable'i kurdu

Bu sene Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda da boy gösteren Pete Cashmore, iş dünyası ile sıkı ilişkiler içinde. CNN.com'da köşe yazıları da yayınlanan Cashmore, 19 yaşındayken üniversiteyi terk edip Mashable'i kurdu. Cashmore verdiği bir röportajda "yataktan çıkmadan iş yapabildiği" için internette iş kurduğunu söylemişti.

Mart 2012 itibariyle 2,775,000'i aşan Twitter takipçisi ve 838,400'i aşan Facebook beğenenine sahip olan Mashable, İngilizce dışında Fransızca olarak da yayın yapıyor. New York ve San Francisco'da ofisleri bulunan Mashable, düzenlediği konfreanslar ve ödül törenleri ile adını duyuruyor.

Bu satış gerçekleşir ve CNN Mashable'a 200 milyon dolar öderse benzer kulvarda yayın yapan sitelerin de değerlerinde önemli bir artış olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA