Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Tam demokrasi

3813 sayılı Futbol Federasyonu Yasası'ndaki değişiklikler sonrası Tahkim Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu'nu da genel kurul delegeleri seçecek

Futbola tam demokrasi... 3813 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu'nun kuruluş ve görevleri hakkındaki kanunda değişiklikler içeren yeni yasa tasarısı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yeni yasadaki en önemli değişiklikler, Merkez Hakem Kurulu ile Tahkim Kurulu'nun daha öncekilerden farklı olarak genel kurulca seçilecek olması. Tahkim Kurulu, federasyon genel kurulu tarafından seçilecek 5 asil ve 5 yedek üyeden oluşacak ve 4 yıl görev yapacak. İki asil ve iki yedek üye, üniversitelerin hukuk fakülteleri ile spor yüksek okullarında görev yapan öğretim üyeleri arasından seçilecek. Yine genel kurulun seçeceği MHK ise biri başkan olmak üzere 9 üyeden oluşacak. Yeni yasa ile daha önce 106 olan delege sayısı, 233'e çıkarılıyor. Genel kurul delegelerinin büyük bir bölümünü kulüp temsilcileri oluşturacak. Süper Lig kulüplerinin toplam delege sayısının 98 olması öngörülüyor. Yeni yasaya göre artık faal hakemler de delege olabilecek. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı M.Ali Şahin, yasanın kabulünün ardından yaptığı teşekkür konuşmasında da, getirilen düzenleme ile bakanlığa gözetim yetkisinin verildiğini, denetimin arttırıldığını ifade etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA