Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Şampiyon halterden Kopuyordu

Avrupa Gençler Şampiyonası'nda dopingle suçlanıp ömür boyu men cezası alan Nurcan'ın afla birlikte dönüşü muhteşem oldu

Sivas'ın Zara ilçesinden Ankara Mamak'a göç eden Süleyman-Zülfiye Taylan çiftinin üç çocuğundan en küçüğü Nurcan. Henüz 20 yaşındaki Nurcan Taylan'ın spor yaşamı parlak. 48 kiloda dünya ikincisi olan Taylan, 53 kiloda Avrupa şampiyonu olup, hem rekor kırdı hem de üç altın madalya aldı. Nurcan'ın başından talihsiz bir olay geçti. 2000 yılında Polonya'da yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası sonrasında doping suçlamasıyla GSGM tarafından ömür boyu cezalandırıldı. Ama o, buna isyan ediyordu.
Genel Müdür Mehmet Atalay'ın özel affıyla çok sevdiği spora geri döndü. Haklı isyanını 2003'te Yunanistan'daki Avrupa Şampiyonası'nda 7 rekor ve 3 altınla ispatladı. Kiev'de de 3 altını boynuna takan Taylan, doping olayını şöyle anlattı: "Sivas'taki dedem rahatsızlanmıştı. Onu ziyarete gittim. Doping kontrol için beni aradılar. Kampa bir gün geç geldiğim için bazı takım arkadaşlarım, 'dopingten kaçtı' diye ortaya asılsız bir iddia attı. Bu nedenle de bana ceza verdiler. Ancak en hiçbir zaman doping yapmadım. Yani kurban seçildim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA