Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

'Yabancı'lara üniversite imtiyazı...

AB yolunda ilerlerken bir Türkiye gerçeğinin yine karşımıza çıkması gerçekten üzücü. Günümüz şartlarında her lise öğrencisi aynı koşullarda liseyi bitirip bir üniversiteye gidebilmek için birbiriyle adeta yarışıyor. Haziran ayı geliyor ve ÖSS'ye giren öğrenciler hayatlarında yeni bir yol seçiyor.
Fakat bu seçimi çok daha kolay bir şekilde yapan bir grup var: Yabancı uyruklu öğrenciler. Türkiye'de üniversiteye kadar normal şartlarda eğitim görüyorlar, fakat üniversiteye hazırlanırken yaşadığımız yerin Türkiye olduğunu bir kez daha gösteriyorlar bizlere. Girdikleri sınavın hiçbir şekilde ÖSS ile paralelliği bulunmuyor ve rahatlıkla istedikleri üniversitelerde okuyorlar ki bahsettiğimiz üniversiteler ülkemizin en gözde üniversiteleri... Onlar rahatlıkla okurken ülkemizin kendi öz evlatları bin bir zorlukla bir üniversite kazanıp okuma telaşındalar. Asıl üzücü olanı ise yabancı olarak üniversite kazanıp dolar üzerinden harç ödememek için daha sonra Türk olduklarını ispatlamaya çalışmak...
Bu ülkede kimin yabancı olduğunu, kimin nasıl haklara sahip bulunduğunu açıklayacak birileri yok mu?
KEREM DUMLU

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA