Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Türkler'e yardım yok...

Tarım, ülke ekonomileri için önemli gelir kaynaklarından birisidir. Bu nedenle de hükümetler, tarım sektörünü canlı tutmak ve üreticileri desteklemek amacıyla, doğrudan veya dolaylı olarak yardımlarda bulunurlar. Bunda da esas, aynı ürünü üreten bölge üreticileri arasında ayrımcılık yapılmaması, destekleme politikasının eşitlik ilkesi içinde yürütülmesidir.
Ancak Bulgaristan Tarım Bakanlığı, çiftçilere sağladığı tohumluk buğday ve nakdi yardımların dağıtımında kendi politikasını uyguluyor: Türklere yardım yok.
Bulgaristan Tarım Bakanlığı'nın Tirgovişte'deki görevlilerinin yardım dağıtımındaki adaletsizlikleri, bölgedeki Türk çiftçileri çileden çıkardı. Asimilasyon politikalarından vazgeçtiğini düşündüğümüz Bulgaristan, umuyoruz ki bu tür icraatlarla "Bulgar" olmayı özendirmeyi amaçlamıyordur.
Dr. AHMET İLYAS

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA