Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Bozcaada nerede?

10 Eylül 2004 tarihli CUMA SABAH ekinde Sayın Şerif Ercan, Bozcaada'yı tanıtıyor ve diyor ki, "Marmara denizinin sınırları içinde yer alan iki adadan biri olan Bozcaada..."
Sayın yazarımızın ya coğrafya bilgisi eksik ya da Bozcaada'ya gelmeden yazmış bu yazıyı... Çünkü Bozcaada Ege denizindedir. Yazıda sadece bir restoranın adı geçmekte, oysa Bozcaada'da onlarca restoran var. Birini methedebilirsiniz, ama en azından diğerlerinin adını hiç fikir yürütmeden yazabilirsiniz.
Adada bir çok otel var, yine birini uzun uzun yazabilirsiniz, ancak diğer otellerin hiç olmazsa adlarını verebilirsiniz. Çünkü adaya ilk kez geleceklere bir ışık tutuyorsunuz. 200 yıllık bir Rum ilkokulunun restore edilerek yirmi yıldır hizmet verdiğini bilmeyebilirsiniz, ama hiç olmazsa adını yazabilirsiniz. Bozcaada'nın 200 yıllık tarihi kilisesine girenler hayran kalıyor, iki adet Osmanlı'dan kalma cami var, Sayın Şerif Ercan adlarını bile anmamış...
Ümit TURAN BOZCAADA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA