Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Siirt Mutfağı

Mutfak kültürünün arkasındaki insanlık serüvenini irdeleyen kitaplara, dergilere bayılıyorum.
İnanıyorum ki, bu tür yayınların okura "insan olmayı", dünyayı, memleketi sevdiren bir yanı var.
METROGastro dergisi de böyle...
Derginin son sayısındaki "Siirt Mutfağı" dosyası muhteşem.
Perde pilavı, büryan kebabı, nube çorbası, keşk, pirinçli ve patatesli içli köftesi, "serbidew" adı verilen yeme ve sofra düzeni...
Meraklısına not: Dergi Nilhan Aras'ın editörlüğünü yaptığı "Peynire Dair..." adlı çok değerli bir kitabı ek olarak veriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA