Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Mabeyin'de Antep Kahvaltısı

Beğendim

Lokantanın aslı kebapçı (yuvalama, analıkızlı, soğan kebabı...) Pazar kahvaltısı ise beş yıl önce başlamıştı. Zengin bir açık büfenin yanı sıra, "katmer" filan da veriyorlardı. Ne olduysa oldu, bir daha gidemedik. (F.Bahçe'nin, Denizli'de şampiyonluğu bıraktığı günlerdi. Nahoş çağrışımdan olabilir.)
Nihayet geçtiğimiz pazar uğradık arkadaşlarla. Mustafa Demircan olayı iyice çeşitlendirmiş:
Kaymak batırma
, nohut dürüm, katmer... Beyran çorbasını İstanbul'da pek az yerde bulabilirsiniz.
Izgara sucuk şahaneydi. (Kayseri Havaalanı yolundaki Şahin Sucukevi'nden beri böylesini yememiştim.) Cortlak kebabının ciğer taneleri ise pamuk...
Grubun dört buçuk numaralı elemanı Batu Bey, alt kattaki salonda akranlarıyla oynadı. Böylece büyükler rahat etti, kendilerini yemeğe verebildi.
Açık büfeyi, portakal sularını, çayları filan saymıyorum. Havalar ısındı mı, keyiflere bir de bahçe eklenecek.
Mabeyin, Üsküdar Kısıklı'da, Çamlıca'ya çıkarken solda. Pazar kahvaltısını keşfedenler dolduruyor. Rezervasyon yaptırın. (0216.422 55 80)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA