Sizin için iyi olan tek 'kırışıklık', sabah yediğiniz yulaf ezmesindeki kuru üzümdür. Mısır gevreğine ya da yulaf ezmesine kuru erik eklemek, kalbiniz için büyük bir avantaj olabilir. Lif açısından zengin bir besin olan yulaf ezmesi, kötü kan yağınızı kontrol altında tutmanıza (bütün yağlar kötü değildir) yardımcı olarak kalbinizi korur.
GERÇEK BİR POLİFENOL DEPOSUDUR
Kuru üzümü, kahvaltıda önemli bir alternatif yapan şey ise tıka basa 'polifenol'le dolu olmasıdır. Polifenol; atardamarlarda kalp krizine ya da felce neden olan plak kırılması gibi kötü şeyler olmasını önleyen bileşimler olarak bilinir. Çilek, böğürtlen gibi kuru üzüm de yüksek oranda polifenol içeren meyveler arasında yer alır. Hatta greyfurt, portakal ve kara üzümden bile daha yararlı olduğunu söyleyebiliriz.