Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜLSE BİRSEL

İçmeyin şu zıkkımı kardeşim! (2)

Geçen hafta yazdığım 'İçmeyin şu zıkkımı kardeşim!' başlıklı yazım klişe bir deyimle 'büyük ilgi gördü'! Meğer gittiği restoranda, bindiği otobüste, işyerinde, sigara dumanından rahatsız olan ne çok insan varmış. Vatandaş biriktirdiği sinirini, rahatsızlığını, yine klişe bir deyimle 'satırlara döktü'! Ve bu satırlar aşağı yukarı şöyle: Geçen günlerdeki sigara ile ilgili yazınız için size çok teşekkür eder, bu konudaki ilginizin artarak devam etmesini dilerim, çünkü basın desteği çok önemli.
Yücel Uğurlu

Konudan mustarip biri olarak yazınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Başbakan Sn. Erdoğan'a yazı yazıp konuyu dile getirmeyi de düşünüyorum. İlla Avrupa'nın en son ülkesi mi olmalıyız bu kanunların geçmesi için? İrlanda, İtalya bunları geçirdi. Diğer ülkelerde de mutlaka sigara içilmeyen bölümler var kapalı yerlerde. Aman Gülse kardeşim, yaz, ne olur tekrar tekrar yaz bu konuyu!
Enver Yaşar

Merhaba! Biliyorum ki, bu tepki ve savaşımda yalnız değilim... "Biz de bütün gün size tahammül ediyoruz..." Sigara bağımlısı mesai arkadaşlarımın, şirkette mesai sonrası biten ve bu sürenin 3-5 dakika öne alınması için bin türlü oyun çevirdikleri sigara içme yasağına akşam saatlerinde verdikleri karşılık bu... İçmeyenlerin içenleri maruz bıraktıkları ölümcül bir gaz mı var da ben bilmiyorum? Düğün, yemek hatta iş toplantıları benim için de kabustur, hele ki ertesi güne kadar nefes verirken ağzımdan resmen sigara dumanı çıktığını hissetmek... Ola ki sigara karşıtı yazınıza benzer mesajlar yağar ve siz de okuyucularınızla paylaşmak isterseniz, lütfen bu kulunuzun adını kullanmayın ne de olsa işverenlerim de tiryaki :-(

Geçen cumartesi günü yazdığınız yazı ile ilgili olarak sizi kutlamak isterim. Benim bütün çevremle her gün yaptığım mücadeleyi siz kaleminize alıp dile getirdiniz. Hep tanıdık duyguları, tanıdık isyanları, tanıdık protestoları okur gibiydim.
Murat Beyazıt

Merhabalar, Yazınızı okuyunca size mesaj atmaktan kendimi alamadım. Sigara konusunda sizinle hemfikir olan, aynı sıkıntıları yaşayanlardan biri olarak yazıyorum. Bildiğiniz gibi bu konuda yaptırımlar çok zayıf; şikayet mercilerine ulaşamamak ya da gerekli önemi görememek gibi sorunlarımıza bir çözümünüz olabilir mi? Yani bizim sıradan vatandaş olarak ulaşamadığımız yerlere siz, tanınmış ve başarılı bir medya üyesi olarak sesinizi ulaştırabiliyorsanız, bize de bu formülü verebilir misiniz? Sevgiler
Zümrüt Çim

Sanki benim söylemek istediklerimi yazmışsınız. İnsanların birbirine saygısı olmayınca maalesef böyle oluyor. Amerika'da bir restorana gidildiğinde, sizi kapıda karşılayan görevli iki soru sorar: 1- Kaç kişisiniz? 2- Sigara içiyor musunuz? Eğer sigara içmiyorsanız restoranın en güzel manzaralı yeri size verilir! Sigara içenler ise en arkada, mutfağa yakın masalara oturtulur. Bizde böyle uygulama yapan restoranlar var mı acaba?
Osman Karaer

Senelerdir bu konudan mustarip olan beni ve eminim oldukça büyük bir grubu çok sevindirdiniz. Ancak bu konunun ardını bırakmamanızı rica ediyorum. Seneler önce ben ve eşim çok fazla otobüs yolculuğu yapmak zorundaydık. O zamanlar tahmin edebileceğiniz gibi 'dumanaltı' olmaktan perişan oluyorduk. İnsanlar, geceyarısı otobüs ara verip tekrar hareket ettiğinde, hemen sigaralarını yakıyorlar ve rica bile etseniz söndürmüyorlardı. Ben de bir yöntem geliştirip, sizin 'Kimin özgürlüğü?' dediğiniz bölümde örnek verdiğinize benzer bir şekilde şöyle yapıyordum: Hemen o sigarayı yakan adamın üstündeki havalandırma penceresini açıp, kişinin tüm sinirlenmesine karşılık sigarasını söndürmeden pencereyi kapatmıyordum. Ancak hâlâ kuaförlerde başarılı olamadım. Konu üzerine çalışıyorum fakat henüz bayanlar üzerinde etkili olamadım. Bu konuda bir caydırma yöntemi keşfederseniz lütfen yazın.
Dr. Bahar Sınav

Gelen bütün mail'lerden buraya alıntı yapmaya kalksam, GÜNAYDIN'ı bu hafta bana ayırmaları gerekirdi. Durumun özeti şudur: Beni tanıyorsunuz. Amacım canhıraş kampanyalar veya sigara içenlere sağlık öğütleri vermek değil. Bana ne! Sigara içmek isteyen, isterse günde 20 paket içsin. Ben sadece kendimi düşünüyorum! Benim gibi sigara içmeyenleri zorla 'dumanaltı' yapmayın kardeşim! Belki belediyenin, belli bir standart ve metrekarenin üzerindeki tüm restoran ve kafeler için zorunlu uygulama getirmesi gerekiyor: Sigara içilen ve içilmeyen bölümlerin oluşturulması gibi. Ensenizdeyim, haberiniz olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA