Okurumuz Osman Seyhan, özellikle gençlere hitap eden dizilerde 'paranın pul edilmesine' isyan ediyor.
"Yüksel Hocam, size dizi izlerken dikkat ettiğim bir konuyu anlatmak için yazıyorum. Malumunuz, son zamanlarda özellikle okul dizilerinde ekonomik durumları arasında uçurum olan grupların birbirleriyle mücadeleleri işleniyor. (Geçmişte Hayat Bilgisi ve Arka Sıradakiler dizilerinde olduğu gibi...)
Şimdilerde ise Pis Yedili dizisinde sürekli zenginlerin züppe, biraz daha durumu kötü olanların ise iyilik meleği olarak gösterilmesi rahatsız edici.
Benim değinmek istediğim konu ise şu: Özellikle Pis Yedili'yi seyrederken şuna dikkat ettim; ortada para mevzusu dönünce kendilerine varoş (bu sözcüğü pek tasvip etmesem de) denilen Pis Yedili'nin cebinden, aslında varlıklı birinin cebinden çıkmayacak kadar harçlık çıkıyor.
Orço ile Salça arasındaki diyalogdan örnek vereyim: Orço ağlamaktadır.
Salça sorar: Neyin var?
Orço: Hiç sorma, anneannemi doktora götürdüm, acil ilaç alması gerekiyor.
Salça: Eee ne duruyorsun git al!
Orço: Ama param yok!
İşte, tam o sırada Salça 'Bende de ancak 100 lira var' der. Yüksel Hoca'm, benim bildiğim maddi durumu düşük olanlar; bırakın 100 lirayı, 20 lira bile harçlık zor bulurlar.
Ben mi yanlış biliyorum yoksa? Diğer dizilerde de birçok zaman bu tür harçlık olaylarına denk geldim. Aslan Kıral dizisinde babanın kızlara 100'er lira harçlık vermesi gibi. Ufak bir ayrıntı belki ama sonuçta çocuklar seyrediyor bu tür dizileri. Saygılarımla..."