Okurumuz Serap Kaya dizilerdeki 'tanıyamama' durumlarını 'zırvalık' olarak niteleyip zehir zemberek bir eleştiri mektubu göndermiş:
"Star'da yayınlanan Yalancı Bahar dizisinde esas oğlan hapisten çıkıp kendisini savunan avukatını öldürerek, yerine geçiyor. Zırvalıklar dizisi de böylece başlıyor. Örneğin, bankadan öldürdüğü avukatın tüm parasını çekmeye gittiğinde banka memuresi, sürekli müşterisini tanımıyor ve bizim buna inanmamız bekleniyor.
İnsan bırakın sürekli müşterisinin yüzünü, sesini bile tanır. Ayrıca yüklü para çekerek hesabı kapatan müşteriyi didik didik etmez mi?
Bir başka tanımama zırvalığı Ay Tutulması dizisinde yaşanıyor. Dizinin esas oğlanıyla esas kızını öpüşürken yakalayan patronun adamı -ki her gün bir arada çalışmaktalarkızı arkası dönük olduğu için tanıyamıyor ve 'Kim bu kadın yaa?' diye hayıflanıyor. Pes yani! O kadın ki, alamet-i farika saçlarıyla nerede görülse tanınır ama bu dizide tanınamıyor. Aynı şekilde esas kızın kendi kızı olduğunu öğrenmiş anne de kızı arkadan görünce onun Ayla olduğunu anlayamıyor. Ve o da aslında Ayla'yı tanıyor ve defalarca karşılaşmış olmalarına rağmen sırf arkadan gördüğü için kim olduğunu çıkaramıyor.
Pes ki ne pes! İnsan birini arkadan tanıyamaz mı Allah aşkınıza?
Bu nasıl bir zırvalıktır gerçekten anlamakta zorlanıyorum. İnsanları arkadan tanıyamayan salaklarla mı geçecek dizi sezonumuz? Akıllarına her geleni yazan ve bunu şahane bir fikir gibi sunan senaryo yazarları yazmaya bazen ara verip düşünmeyi de denesinler. Ayıp oluyor artık. Gerçekten çok ayıp! Sevgiler ve iyi günler dileklerimle..."