Gel de imrenme... Gurme Vedat Milor, NTV'de "Tadı Damağımda" diye bir yemek programı yapıyor. Türkiye'yi dolaşıp, "lezzet odaklarını" ekranlara taşıyor. Ama bu programı izlemek, sıradan vatandaş için gerçekten de işkence... Bir kere yemekler son derece iştah açıcı. Hele Vedat Bey'in ekmeğini soslara banarak, onları bir mideye indirişi var ki, içimden "Durun, yapmayın, itiraf ediyorum, tüm faili meçhul siyasi cinayetleri ben işledim" diye bağırmak geliyor... Cuma akşamı saat 20.00 suları.. Yani tam da yemek zamanı... Vedat Bey'in mönüsü şöyle: (Karnı aç olan yazıyı burada bırakıp, hemen yan sütuna geçsin) Kayısı sosuyla marine edilmiş kaz ciğeri, deniz levreği, (yanında Yeni Zellanda şarabıyla) Hint soslarıyla tatlandırılmış kuzu gerdan ve incik, (İtalyan şarabıyla) özet İtalyan sos eşliğinde kekikli dondurma... Bir de Vedat Bey, "Bunlar çok pahalı değil. Arada bir böyle restoranlarda yemeniz, hayatınıza değişik bir renk katacaktır" demesin mi? Ağza tat, midelere ve cüzdanlara feryat!..