KUZU etini mümkün olduğunca yağını temizlemeden alın. Çünkü ete o olağanüstü aromayı yağı kazandırır. Eti pişirmeden önce yağını üzerinde bırakmalı, yağ yemekten hoşlanmıyorsanız, servis yaparken ya da yerken kesip ayırmalısınız. Kuzu etini suyu içinde ve lezzeti kaçmamış halde yemek istiyorsanız, çok pişirmeyin. Etin içi pembe kalmalı. Kuzunun yağı 38 derecede donduğundan, tadın bozulmaması için, yemeğin daima çok sıcak ve önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapılması önemli. Nasıl kışın seralarda yetiştirilen sebzelerin şimdi doğal ortamında yetişenleri piyasaya çıkıyorsa kuzunun da mevsimi bugünler, otlar kızgın yaz sıcağında kavrulup yok olmadan önceki bahar ayları. Kırda dolaşırken başınızı döndüren o nefis kokular şu sıralar kuzu etine de geçiyor. Gerçi kuzu etine baharat, özellikle sarımsak, soğan ve hardal çok yakışır. Mercanköşk, biberiye, kekik gibi otlar, tek tek kullanılabildiği gibi karışım halinde de kuzunun lezzetini artırır. Benim önerim, şu sıralar iyi bir kuzu etine mümkün olduğu kadar az baharat kullanmak. Çünkü şimdi onun baharatı kendinden..