SİNARİT
Çok kuvvetli bir balık olan sinaritin en büyükleri 15-20 kilo gelebilir ve boyları da 1 metreyi bulur. 20-30 santim arasındakilere sinarit palazı denir. Eti çok lezzetlidir.
EŞKİNA
Taş balığı da denir. Boyları 30 santim, ağırlıkları 600 gramdır. Ancak 3-4 kiloya kadar olanlarına da rastlanır. Eti beyaz ve çok lezzetlidir. Haşlaması, tavası, ızgarası, çorbası nefistir. Haşlandıktan sonra mayonezle soğuk olarak da yenir. Eti en makbul balıklardandır.
KARAGÖZ VE SARGOZ
Denizlerimizde yaşayan üç tür karagözden ikisi Sivriburun karagöz (Puntazzo puntazzo) ve baltabaş karagöz de denen sargoz'dur (Diplodus sargus). Son derece lezzetli ve makbul olan bu balıkların kuyruk yüzgecinin dibinde nokta şeklinde koyu bir leke bulunur.
FANGRİ VE MERCAN
Aynı familyadan olan fangri (Pagrus fangri) ve kırmızı bantlı mercan (Pagrus auriga) lezzeti kadar, pembe rengiyle, görünümü de çok güzel balık türleridir. 15-20 kiloya kadar olanlarına da rastlanır. Ancak lezzet açısından yarım kiloyla bir kilo arasında olanlar makbuldür.