Sebebin tam belirlenmemiş olması tedavinin de spesifik hale gelmesini engellemektedir. Bu nedenle PMS'ye yaklaşımda birçok değişik yol denenmektedir.
Destekleyici tedavinin işe yaradığını gösteren kanıtlar fazladır. Sorun yaşayan kadınların yaşadıkları sıkıntıları alt etmek üzere yaşam stillerini değiştirmeleri, spora yönelmeleri, sebze ve lif ağırlıklı beslenmeleri, kahve, şeker ve tuz alımlarını azaltmaları vücutlarını ve ruhlarının kontrolünü tekrar ele geçirmelerine yardımcı olmaktadır.
Kalsiyum, magnezyum ve E vitamini desteklerinin işe yaradığına dair çalışmalar mevcuttur.
Şiddetli PMS belirtilerini tedavisinde SSRI (Seçici serotonin gerialım inhibitörü) grubu antidepresan ilaçlar, kullanılmaktadır. Bazı kadınlarda ilaçlar belirtilerin çıkmasına yakın dönemlerde verilerek aralıklı tedavi yöntemleri denenmektedir.
Doğum kontrol hapları, progesteron, gonadotropin salgılatıcı hormon destekleri gibi hormonal müdahale ilaçları fayda sağlayabilir.
İdrar söktürücüler şişkinlikleri azaltmada faydalı olabilecek silahlardan biridir.
Antienflamatuvar ağrı kesiciler, memelerdeki ve kasıklardaki ağrıyı gidermekte etkilidir.
Çuha çiçeği yağı, St. John's Wort, siyah kokoş, yabani yer elması kökü gibi bitkisel tedavi yöntemleri semptomların giderilmesinde kullanılır ama faydalarına dair kesin kanıtlar yoktur.