Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tahir Karauğuz Konferans salonunda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Türk, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Doğan, akademik- idari personel ve öğrenciler katıldı.
"ZORDA KALDIĞINDA DUYGULARINI YÖNET"
BEÜ Rektör Yardımcısı Kutoğlu'nun yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Cevat Eker, çocuk eğitiminin en önemli iki konusundan birinin çocuğa zorda kaldığında duygularını yönetmeyi öğretmek olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Eker, tersine kaynaştırma uygulamalarında normal gelişim gösteren öğrencilerin, özel gereksinimli öğrencilere etkileşim fırsatları yaratmak için özel eğitim sınıflarında yer aldıklarını ve etkinliklerin özel eğitim sınıflarında yapılandırıldığını belirtti.
"TERSİNE KAYNAŞTIRMA MODELİ"
Etkinlikte konuşan Proje Araştırmacısı Diren Kılav, TÜBİTAK 4004 programının doğa bilim ve teknoloji konularında farkındalık oluşturmak amacıyla hedef kitlenin bilimsel konu, kavram ve süreçleri, gözlem ve uygulamalarıyla kavramasına olanak sağlayan ve belirli bir program çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikleri kapsadığını vurguladı. Diren Kılav, gerçekleştirilen projenin ülkemizde okul öncesi dönem düzeyinde "Tersine kaynaştırma modeli" ile kabul edilen ve yürütülen ilk doğa eğitimi ve bilim okulları projesi olduğunun altını çizdi.
İki uzman, yedi eğitmen ve altı rehberin yer aldığı proje, 28 Ocak Cumartesi günü proje portfolyo sergisi ile son bulacak.