İl Müdürü Cemalettin Çataklı başkanlığında İl Müdür Yardımcısı, Gıda ve Yem Şube Müdürü ve kontrol görevlileri tarafından yılbaşı sürecinde üretimi ve tüketimi artan alkollü ve alkolsüz içecekler, kuruyemiş, şekerleme pastacılık ürünleri, et ürünleri vs. gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde denetimler gerçekleştirilerek ve tedbirler arttırıldı. Sektörde çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri yapıldı.
Gıda denetimleri ile özellikle yılbaşı sürecinde faaliyetleri yoğunlaşan gıda işletmelerinde çalışan bütün personelin gıda güvenliği eğitimi ve farkındalığının arttırılması çalışmalarına hız verildi.
İl Müdürü Cemalettin Çataklıç "Vatandaşlarımızın daha güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için denetimler sürdürülürken tüketicilerin de karşılaştıkları gıda güvenliğini tehdit eden olayları Alo 174 Gıda hattını arayarak bildirmeleri denetimlerin etkinliğini arttıracaktır" dedi.