KOSGEB'den Arge-Ürge ve İnovasyon Destek Programı kapsamından 750.000 TL hibe desteği almaya hak kazanan, Zonguldak'ta BEÜ ile kamu-sanayi işbirliğini güçlendirme sürecinde önemli bir rol oynayan Zonguldak-Teknopark çatısı altında yürütülen ve üretime kazandırılan proje sahibi öğrencilerin ilk hedefi kendi ürünlerini geliştirip yurtdışına ürünlerini ihraç etmek. Girişimci öğrenciler "Siber Atölye" adlı projelerini geliştirmeye, siber güvenlik eğitimlerini uzaktan eğitim ile birleştirip yenilikçi bir eğitim modeli üzerinde çalışıyorlar.
Ek olarak; "HARES" isimli WAF (Web Uygulama Güvenlik Duvarı) ürünü geliştiren girişimciler, tamamen kendi imkanları ile geliştirdikleri ve prototip aşamasında olan web uygulama güvenlik duvarı yazılımını bu yıl ekonomiye kazandırmaya hazırlanıyor. "Hares" isimli yazılımları için anomali tespit algoritması geliştiren girişimciler, kendi geliştirdikleri algoritmaya yapay zeka karar destek mekanizması da dahil ederek buluş patenti başvurusu yapacaklarını söylediler. Bu yazılım ile ülkemizdeki kurumların siber güvenliğinin yerli çözümler ile sağlanmasını hedeflemektedir.
Şirketin kurucuları olan Sadican Üstün, Tuncay Damlar ve Sinan Ganiz; şirketin kurulmasında desteklerini esirgemeyen Siber Vatan Projesi Mimarı ve Koordinatörü Muhammed Temli'ye ve Siber Vatan Proje Yöneticilerinden Kadir Kağan İnaloğlu'na, BEÜ Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Erkan Çetiner'e ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı'ya teşekkürlerini ifade etti.