Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı başkanlığında Gıda Denetim Ekiplerince yaklaşan Ramazan Bayramı vesilesiyle özellikle unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vb. üretimi/satışını yapan işletmelerin denetimlerine ağırlık verildi.
Yapılan denetimlerde üretim yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü gibi hususlar denetlenmekte. Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri de yapılarak, gıdanın üretim, satış ve dağıtımının tüm aşamalarında dikkat edilecek hususlarla ilgili toplumsal bir bilinç düzeyi oluşturulmaya devam edilmekte.
İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, denetimler ile ilgili yaptığı açıklamada, "Korona virüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızının kontrol altında tutma amacıyla tam kapanma döneminde bulunduğumuz bu süreçte de gıda denetimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Ramazan bayramının yaklaşması ile de tüketicilerin korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin kararlılıkla devam edeceğiz. Tüm Halkımıza sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum" dedi.