Bartın Irmağı kimyasal atıklarla dolmaya başladı. Bartın'ın en önemli akar suyu, M.Ö. önce "Parthenios" adı ile anılan ve kente adını veren Bartın Irmağı, kimyasal atıklarla savaşıyor.
Şehir merkezinde Gazhane Burnu'nda birleşen Kocaçay ve Kocanaz çayının oluşturduğu, 15 kilometre akarak Karadeniz'e dökülen ve üzerinde 500 tonluk gemilerle Karadeniz'den kente kadar ulaşım yapılabilen Bartın Irmağı şu günlerde kimyasal atıklarla boğuşuyor. Özellikle yaz mevsiminde ortaya çıkan kirlilik, kötü görüntülerin oluşmasına neden oluyor. Irmağa dökülen kimyasal atıklar, ırmak üzerinde simsiyah bir görüntü oluşmasına neden oluyor. Çağlayan ve Orduyeri köprüsü altındaki bölümde bulunan kirlilik sebebiyle Bartın İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ırmaktaki kirlilik kameralarla tespit edildi.
Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, kirliliğin yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Vatandaşlardan bu konuda şikayet aldıklarını anlatan Çetin, şöyle konuştu: "Yetkililer geldi. Su da ölçüm yapıldı. İki ay önce Orduyeri Mahallesindeki vatandaşlarımız bizi aradılar. Vatandaşlar ile toplantı yaptık. Irmak siyah akıyordu. Irmak kirliliğine neden olan fabrikaya gereken işlemler yapıldı. Bugün buraya geldim aynı fabrika sandım. Fabrikaya gidip baktık arıtma tesisini kurmuş.
Ancak, o fabrika değilse bile diğer fabrikalardan gelen bir atıktır. Biz bunu hak etmiyoruz. Burada canlılar yaşıyor. İnsanlarımız biraz duyarlı olsun. Bu konuda gerekenler yapılacak ve suyun bu şekle gelmesine sebep olan neyse araştırılacak ve gereğini yapacağız."
Bartın ırmağında yaşanan kirlilik, ırmakta yaşayan canlıları da etkiledi. Irmağın bazı kesimlerinde balık ölümleri yaşandı.