Malzemeler Hamuru İçin 1 su bardağı sıcak su, 2 su bardağı süt, Yarım su bardağı sıvı yağı, 1 paket yaş maya (42 gr), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kg kadar un. İçi İçin 3 adet yumurta, 250 gr böreklik peynir, 1 tutam maydanoz. Üzeri İçin Yumurtanın sarısı. Hazırlanışı İçi için; bir kaba ince ince doğradığımız maydanozu, peyniri ve yumurtaları koyup iyice karıştıralım. Hamuru için; bir kaba mayayı ve sıcak suyu koyup iyice karıştıralım. Bu şekilde 10-15 dakika bekletelim. Kabaran mayanın içine sütü, sıvı yağı ve tuzu koyup iyice karıştıralım. Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini streç ile kapatıp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım. Hamuru merdane ile oval şekilde açalım. Ortasına uzunlamasına peynirli harçtan yerleştirelim. Açtığımız hamurun uçlarını birleştirip kenarlarını içe doğru kapatalım. Hazırladığımız pideleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim ve tepside 30 dakika daha mayalandıralım. Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.