Kimi zaman sevinçlere ortak olan helva, kimi zaman da üzüntülere ortaklık eder... Doğumda, ölümde, gurbete gidişte veya dönüşte, düğünde dernekte, hastanın iyileşmesinde pişirilip eşe dosta dağıtılır. İşte tam kıvamında geleneksel irmik helvası tarifi…
İRMİK HELVASI TARİFİ MALZEMELERİ
İRMİK HELVASI TARİFİ HAZIRLANIŞI
İRMİK HELVASI TARİFİ PÜF NOKTALARI
İrmik malzemelerini sürekli karıştırmak daha iyi bir kıvam elde etmenize yarayacaktır.
Kapağını kapattığınız irmik daha nemli ve daha lezzetli olacaktır.
Balık sofralarında kullanacaksanız süt yerine su kullanarak yapabilirsiniz.
İRMİK HELVASI TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ
Malzemeler kısık ateşte kavrulması daha iyi bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır.
İRMİK HELVASI TARİFİ SUNUM ÖNERİSİ
Hazırlamış olduğunuz irmik tatlınıza bir kase yardımıyla şekil verebilirsiniz.
Şekil verdiğiniz irmik helvanızı antep fıstığı parçaları ve tozuyla servis edebilirsiniz.
İRMİK HELVASI TARİFİ KAÇ KALORİDİR?
Bu besinin 100 gramında 532 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 100 gramlık miktarında İrmik Helvası 532 kalori bulunmaktadır.