Pandispanya tarifi, hem günlük tatlı ihtiyacı hem de özel günlerde menüyü renklendirmek için birçok yemek ustası ya da ev hanımı tarafından araştırılmaktadır. Çoğu tatlıda olduğu gibi, Pandispanya keki özünde de çırpılmış yumurta ile hazırlanan harcı vardır. Yumurtanın sarısı ve beyazı önce ayrılır. Bu işlemi, yumurtalar soğukken yapmak daha kolaydır. Daha sonra yumurta sarısı ve şekerin bir kısmı kalın, hafif ve kabarık olana kadar çırpılır, bu da birkaç dakika sürebilir. Bundan sonrası ise artık tamamen ne kıvamda bir tatlı istediğinize göre şekillenir. Peki, pandispanya keki nasıl yapılır? En lezzetli ve pratik pandispanya tarifi ve gerekli malzemeleri haberimizde bulabilirsiniz.
PANDİSPANYA TARİFİ: PRATİK PANDİSPANYA KEK NASIL YAPILIR?
Şimdi okuyacağınız pandispanya tarifi, birçok insan tarafından tercih edilen ve en pratik tariftir. Kolay bir tarif olmasının yanında, bu tabanla yüzlerce farklı kek yapabilirsiniz. Haberimizde tarifini verdiğimiz pandispanya klasik bir Avrupa pandispanya kekidir (Genoise olarak da bilinir). Bu tarifi aldıktan sonra (birkaç kez yaptıktan sonra ezberleyeceksiniz), sanki dünyanın en güzel tatlılarını üreten bir pastaneden geliyormuş gibi görünen ve lezzeti eşsiz olan pandispanyalar yapabileceksiniz.
PANDİSPANYA TARİFİ MALZEMELERİ
PANDİSPANYA TARİFİ YAPILIŞI
Pandispanyanız hazır. Afiyet olsun…
Pandispanyanızı kakao, meyve ya da kremşanti ile renklendirebilirsiniz.
FRANSIZ PANDİSPANYASINDAN FARKSIZ!
Tıpkı génoise adı verilen Fransız pandispanya kekinde olduğu gibi, bu tarifte kabartma tozu gibi herhangi bir maya yoktur. Hamur, iyi çırpılmış yumurtalar nedeniyle fırında kabarır. Pandispanya kekleri şifon kekler gibi yenilebilen diğer keklerden biraz daha kurudur. Bununla birlikte Türkiye'de yapılanlardan farklı olarak Avrupa'da, pandispanya keklerinin şurup ve krema ile yapılması tavsiye edilir çünkü pandispanya kekinin kendisi diğer bileşenlerden (yumurta, soslar vs.) nemi emebilir.