Bazı kaynaklarda Makedonya ve Yunanistan yemeği olarak yer alan musakka tarifinin Osmanlı mutfağına ait olduğunu söyleyenler de var. Tam olarak hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen musakka tarifi her yöreden insan tarafından yapılan bir yemek. Patlıcanlı musakka tarifi eşsiz görüntüsüyle gözünüze bayram ettirecek. Eşsiz lezzetiyle musakka tarifi herkes tarafından çok beğenilecek. Nefis görüntüsüyle musakka tarifi: Musakka tarifi nasıl yapılır?
MUSAKKA TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 patlıcan
- 400 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 büyük domates
- 3 yeşilbiber
- Sıvı yağ
- Sarımsak
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
Sos için
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için
MUSAKKA TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir tavaya sıvı yağ ve ince doğranmış soğanı alın.
- Soğanlar hafif pembeleşince ince doğranmış biberleri ekleyin.
- Rendelenmiş domatesi ve rendelenmiş sarımsağı tavaya alın.
- Kıymayı, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu ekleyip iyice kavurun.
- Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak kabuklarını soyun. İnce dilimlediğiniz patlıcanı teflon tavada kızartın.
- Fırın kabına kızartılmış patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harçtan ekleyin.
- Sıcak su ve salçayı karıştırın. Fırın kabının üzerinde gezdirin.
- Üzerine kaşar peyniri serpip fırına verin.
- 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Patlıcanlı musakka tarifi hazır. Afiyet olsun…
MUSAKKA TARİFİ KAÇ KALORİ?
Patlıcan Musakka Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 62 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 210 gramlık miktarında Patlıcan Musakka 131 kalori bulunmaktadır.