Tel kadayıf ve burma kadayıf şekilleri farklı olsa da lezzetleri her yöreye göre değişmektedir. Gaziantep bölgesinde fıstıkla yapılan kadayıf, Hatay yöresinde cevizle yapılmaktadır. Ceviz içi ya da fıstık içi kadayıfın en net malzemelerindendir.
KADAYIF MALZEMELERİ
Yarım kg kadayıf
150 gram ceviz içi
250 gram margarin veya sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt veya su
Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limon
KADAYIF NASIL YAPILIR?
Öncelikle şerbet için, su ve şekeri kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ilave edin ve soğutun. Kadayıfları küçük bir tepsiye koyun.
Yağı eritin. Elinizle kadayıfları alt üst ederek yağı yedirin. Kadayıfın yarısını ayırın. Yarısını tepsiye döşeyin ve elinizle bastırın. İri dövülmüş cevizleri serpin. Kadayıfın kalan yarısını cevizlerin üzerine döşeyin.
180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine sıcak süt veya su gezdirin.
Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerini dövülmüş ceviz ve fıstıkla süsleyip, servis yapın.