Türk mutfağının oldukça severek tüketilen tatlılarından biri olan ekmek kadayıfı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif tatlılar kategorisinde değerlendirilir. Peki bu tatlı nasıl hazırlanır? İşte yediğinizde ağzınızda yanık şeker kokusu bırakacak, kaymağın tadını bütünüyle hissetmenizi sağlayacak bir lezzet; ekmek kadayıfı tarifi…
Malzemeler:
- 1 su bardağı kadar ceviz içi
- 2 su bardağı kadar manda kaymağı
- Yarım limon
- 8 su bardağı su
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 adet hazır ekmek kadayıfı
- Ayrıca ekmek kadayıfını ıslatmak için 2 su bardağı su
Hazırlanışı:
- Hazır halde satın aldığınız ekmek kadayıfını 2 bardak suyla ıslatın ve bir kenara alın.
- Toz şekeri teflon bir tavaya alın.
- Toz şekeri kısık ateşte karamelleştirin.
- Toz şekeri ve şerbet için kullanacağınız suyu kaynatın.
- Şerbet karışımına limonun suyunu ekleyin. Tercihe göre kabuğu de rendelenebilir. Karamel haldeki toz şekeri bu karışıma ekleyin.
- Çırpıcı ile bu karışımı karıştırın
- Ekmek kadayıfını pişirme tepsisine alın ve ocağın üstüne yerleştirin.
- Şerbet karışımını kadayıfın üzerinde azar azar gezdirin.
- Şerbeti çeken tatlıyı dilimleyip ceviz içi ve kaymak ilave ederek servis edebilirsiniz.