Pasta kreması denince akla gelen çeşitli tarifler vardır. Pasta kreması tarifleri arasında en güzel olanı bulmak zordur. Ancak bu yazı sayesinde en güzel pasta kreması tarifine ulaşacaksınız. Pasta kremasının olmazsa olmazı olan şey kesinlikle pürüzsüzlük ve yumuşaklıktır. Eğer pasta kreması pürüzlü ya da sert olursa hiçbir işe yaramaz. O yüzden kaynama süresi önemlidir. Peki pasta kreması kakaolu nasıl yapılır? Pasta kreması nasıl kaynatılır? İşte detaylar...
Yaş pasta yapacak kişinin ilk yapması gereken yaş pasta kremasıdır. Yaş pasta kremasındaki malzemelerin oranı çok önemlidir. Aynı şekilde karıştırma ve kaynatması da çok önemlidir. Pasta kreması yaş pasta için en önemli unsurdur. Eğer krema güzel olmazsa yaş pastanın güzel olma ihtimali de yoktur. Güzel bir yaş pasta kreması ise şu şekilde yapılır:
• 2 su bardağı süt
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı un
• 2,5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı vanilya
Malzemeler temin edildikten sonra sıra kremanın pişirilme aşamasına geliyor. Malzemeler kadar pişirme süreci de krema için çok önemli. Yaş pasta kreması şu sıralamaya göre pişirilir:
• Krema yapacağınız bir tencere içerisine yumurtayı kırın. Ardından nişasta, un ve şekeri ilave edin. Üzerine de sütü döküp karıştırmaya başlayın.
• Daha sonra bu tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte sürekli karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar da karıştırmayı kesmeyin.
• Krema kaynamaya başladığında ocağı kapatın ve tencereyi kenara alın. İçine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin, onu da karıştırın.
• Pasta kremasını soğumaya bırakın. Ancak üzeri kabuk tutsun istemiyor iseniz sık sık karıştırın.
Yaş pasta kreması bu şekilde hazır olur. İstenilen pasta çeşidi ile kullanılabilir. Pasta kreması yapımı her ne kadar kolay gibi gözükse de dikkat istemektedir. Eğer topaklanma ya da dibe tutma gibi durumlar olursa kesinlikle pasta kreması boşa gider.
Kakaolu pasta kreması görünüş bakımından farklıdır. Yaş pasta kreması tarifi arasında en renkli olandır. Diğer kremaya kıyaslandığında sanki çikolatalı gibi gözükür ancak bu kremayı yapmak için çikolataya ihtiyaç yoktur. Tek yapılması gereken şey pasta kreması malzemeleri içerisine 3 yemek kaşığı kadar toz kakao eklemektir. O 3 yemek kaşığı kakao tüm kremayı rengine bulayacaktır ve çikolatalı görünümlü kakaolu pasta kreması olacaktır.
♦ 3 su bardağı süt
♦ 3 yemek kaşığı nişasta
♦ 3 yemek kaşığı un
♦ 1 paket vanilya
♦ 1 yemek kaşığı tereyağı
♦ 1 su bardağı şeker
♦ Krem şanti
♦ 1 su bardağı daha süt
Köstebek pasta kreması yapımı normal krema ile neredeyse aynı şekildedir. Ancak yine de tüm ayrıntılarıyla verilirse şu sıralama ile yapılmalıdır:
♦ Un, nişasta ve şekeri bir tencereye alın. Üzerine de sütü ekleyip ocağa alın.
♦ Ocakta koyulaşana kadar karıştırın.
♦ Kıvama geldiğinde ocaktan alın ve içine vanilya ile tereyağını ekleyip karıştırın.
♦ Ardından soğumasını bekleyin.
Eğer kremanın daha lezzetli olması isteniyorsa bunun için krema içine bazı şeyler katılabilir. Bunlardan birisi de krem şantidir. Krem şantili pasta kreması kesinlikle çok lezzetli olacaktır. Pasta kreması malzemeleri içine toz krem şanti eklendiğinde kremanın hem kokusu hem de lezzeti değişerek güzel bir hal alacaktır. Olmasa da olur ancak isteyen kişiler krema içine toz krem şanti katabilirler.
Hazır pasta kremaları uğraşmak istemeyen çoğu insanın tercihleri arasındadır. İçerisinde tüm malzemeler karışmış haldedir. Bu yüzden de tek yapmak gereken süt ile karıştırılarak kaynatılmasıdır.
• İlk olarak pasta kreması satın alınır. Pasta kremasının oluşması için ise vanilya ile pasta kremasını 1 buçuk su bardağı süt ile karıştırmak gerekir.
• Ocağa alınan pasta kreması kaynayana kadar karıştırılır ve ortaya lezzetli bir pasta kreması çıkar.