Ağızda dağılan nefis elmalı kurabiye tarifi burada! Genellikle öğle aralarında kahvelerin yanına ya da beş çaylarının yanında tüketilen ve yapımı oldukça basit olan elmalı kurabiye tarifi araştırılmaya başlandı. Püf noktaları ve servis önerileri ile her çeşit şekilde yapılabilecek olan elmalı kurabiye nasıl yapılır?
MALZEMELER
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı süt ya da yoğurt
250 gr margarin
Yarım su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN
4 elma
1 yemek kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
ÜZERİ İÇİN
Pudra şekeri
İç harc yapılarak başlanır. Elmaların kabukları soyulup tavanın içerisinde rendelenir. Yağ, şeker ve tarçın ilave edilip suyu çekinceye kadar pişirilir. Son olarak ceviz içini ilave edip 1-2 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için; tüm malzemeler bir kap içerisine yerleştirilir ve yoğurulur. Kurabiye hamuru, 3 mm kalınlıüında açılıp üçgenler kesilir. Kesilen parçaların geniş taraflarına hazırlanan elma harcı paylaştırılıp rulo şeklinde sarılır.
Fırın tepsini tereyağı ile yağlanır ya da yağlı kağıt kullanılır. Kurabiyeler tepsiye diziler ve 180 derece ayarda 20-25 dakika pişirilir. Üstü pembe oluncaya kadar ısıtılır.
Fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir.