Kuru pasta vazgeçemediğimiz pastane lezzetlerindendir. Pastane usulü kuru pasta tarifini evde yapmak ise oldukça basittir. Yumurta sarısı, tereyağı, un, pudra şekeri gibi malzemelerle hazırlanan kuru pasta tarifi çayınızın, kahvenizin yanına eşlik edecek. Ziyafet sofalarını süsleyecek kuru pasta tarifini herkes çok beğenecek. Misafirleriniz tarafından hazırladığınız kuru pastanın tarifi çok istenecek. Pastane usulü kuru pasta tarifi: Kuru pasta nasıl yapılır?
KURU PASTA TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 yumurta sarısı
- 250 gram tereyağı
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Eşsiz lezzetiyle tavuk suyu çorbası tarifi ve adımlarıyla yapılışı: Şehriyeli ve terbiyeli tavuk suyu çorbası nasıl yapılır?
KURU PASTA TARİFİ YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki yumurta sarısı ile tereyağını yoğurun.
- Pudra şekeri ve nişastayı da ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru fındık büyüklüğündeki bezelere ayırın.
- Hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve çatal yardımıyla hamurun üzerine bastırın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri demir bir tel üzerinde soğumaya bırakın.
- İki kurabiyenin ortasına bir çay kaşığı reçel sürün.
- Küçük bir kapta bir paket çikolatayı benmari usulü, buharda eritin.
- Kurabiyelerin ucunu çikolataya bandırın, biraz beklettikten sonra Hindistan cevizine bandırın.
- Kuru pasta tarifi hazır. Afiyet olsun…
KURU PASTA TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 g bir porsiyon kuru pasta tarifi yaklaşık 501,9 kalori içermektedir.
Bol malzemeli kumpir tarifi: Evde kumpir nasıl yapılır?