Tavuk göğsü tatlısının farklı çeşitleri vardır. Gerçek, yalancı, bisküvili olarak bunlara örnek verebiliriz. Sizin damak zevkinize göre ya da misafirlerinize göre bunlardan birini hazırlayabilirsiniz. Biz sizler için bu üç ayrı tatlı çeşidinin tarifini vereceğiz. Bu tarifler mutfağa ilk adım atanlar için bile kolay tariflerdir. Bu arada tavuk göğsü yemek tarifleri olarak bilenler var. Tavuk göğsü tatlı olarak geçmektedir. İşte tavuk göğsü tatlısı tarifi...
GERÇEK TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
İlk önce gerçek tavuk göğsü malzemelerini verelim:
- 2 kaşık pirinç unu
- 1 adet tavuğun göğsü
- 2 adet damla sakızı
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık tereyağı
- 1 bardak şeker
- 2 kaşık buğday nişastası
- 1 litre süt
Gerçek Tavuk Göğsü Hazırlanışı:
- Önce tavuğumuzun göğsünü tencereye koyarak haşlayın. Haşlandıktan sonra tavuğu ince ince didiklememiz gerek. Bir kabın içine su ekleyin ve tavuğu içine batırarak çıkartın. Bu sayede tavuğun kolayca ayrılmasını ve kokusunun gitmesini sağlamış olursunuz.
- Tencerenin içine pirinç ununu, nişastayı, vanilya ve şekeri dökün. En son damla sakızını koyarak sütle beraber karıştırın. İyice çırpın.
- Bu karışımı ocağın üstüne koyup altını açın ve muhallebi kıvamına gelene kadar bekleyin.
- Daha sonra ocaktan aldığınız karışımı 5 dakika daha mikser ile çırpın. Daha önce didiklediğiniz tavukları karışımın içine atın.
- Son işlem olarak cam bir tepsinin içine bu karışımı dökerek iyice yayın. Soğuyana kadar bekleyin. Karışımın üstüne tarçın dökerek servis yapılabilir.
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Yalancı tavuk göğsü malzemeleri şu şekilde:
- 1 paket vanilya
- 125 gr tereyağı ya da margarin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
Yalancı Tavuk Göğsü Yapılışı
- Önce tencereyi ocağın üstüne koyun. Altını açın. Daha sonra yağı dökün ve kızartın.
- Daha sonra unu da içine atarak pembeleşene kadar kavurun.
- Daha sonra şeker, sütü tencerenin içine atın. Koyu olana kadar karıştırın.
- Tencereyi ocaktan alın ve vanilyalı tencerenin içine dökün. 4 dk. Mikser ile karıştırın.
- Islatılmış bir kabın içine karışımı dökün. İyice soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
- 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine tarçın ya da hindistan cevizi dökebilirsiniz. Dileyen antep fıstığı ekleyebilir.
BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Bisküvili tavuk göğsü tarifi için malzemeler:
- 1 paket vanilya
- 125 gram tereyağı
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi
- Tencereyi hazırlayıp ocağa koyun ve altını açın. İçine tereyağını atın. Tereyağ eriyince hemen unu ekleyerek iyice kavurun. 4-5 dakika kavurun.
- Daha sonra sütü yavaş yavaş unun üzerine dökün. Çırpıcı yardımıyla bir yandan da çırpın. Toz çekeri de yavaşça ekleyin.
- Karışım koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmayı bırakmayın. Muhallebi kıvamında olduğu zaman ocaktan alabilirsiniz.
- Karışımın üzerine vanilya döküp 3 dakika boyunca yeniden çırpın.
- Borcamı hazırlayın. Borcamın alt tabakasına bir sıra olacak şekilde bisküvi dizin ve üstüne muhallebiyi dökün. Bu düzeni bozmayarak muhallebi bitene kadar 1 sıra bisküvi bir sıra muhallebi ekleyin.
- En üstünde muhallebi olacak şekilde bırakın ve biraz bisküviyi robotta ezerek un haline getirin. Daha sonra tatlımızın en üstüne serpiştirerek süs verin.
- Son işlem olarak buzdolabına koyun. İyice soğusun. Daha sonra afiyet olsun...