ABD'den tüm Dünya'ya yaıylan eşsiz lezzet donut bir çörektir. Eşsiz lezzetiyle donut tarifini hazırlamak oldukça pratik. Yumurta, süt, toz şeker, sıvı yağ, maya ve un gibi malzemelerle hazırlanan donut tarifi çikolata sosu ve renkli şekerlerle süslenmektedir. Ziyafet sofralarınıza renk katacak donut tarifi iştahları açacak. Eşsiz lezzetiyle donut tarifi: Donut nasıl yapılır?
DONUT TARİFİ MALZEMELERİ
Hamur için
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- ½ çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- ½ çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Kızartmak için
Üzeri için
- Çikolata
- Renkli pasta süsleri
DONUT TARİFİ YAPILIŞI
- Ilık süt, kuru maya ve şekeri sıcak bir fırının üzerinde mayalanmaya bırakın.
- Geniş bir kaba yumurta, su ve sıvı yağı alıp çırpmaya başlayın.
- Aktifleşen mayayı karışıma ekleyin.
- Elekten geçirilmiş unu ve tuzu ekleyip hamuru güzelce yoğurun.
- Ele yapışmayan kıvamdaki hamuru cevizden biraz büyük bezelere ayırın.
- Bezeleri aralıklı olarak tepsiye dizin ve üzerini nemli bezle örtüp kabarmaya bırakın.
- Şişe kapağı gibi bir aparatla hamurun ortasına yuvarlak açın.
- Donutları orta ateşteki yağda arkalı önlü olacak şekilde pişirin.
- Pişen hamurları havlu kağıdın üzerine alın.
- Ayrı bir kapta benmari usulü çikolatayı eritin.
- Hamurun bir tarafını çikolataya batırın.
- Üzerini renkli gıda malzemeleriyle süsleyin.
- Donut tarifi hazır. Afiyet olsun…
DONUT TARİFİ KAÇ KALORİ?
Donut Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 438 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Adet yani 85 gramlık miktarında Donut 373 kalori bulunmaktadır.