Köri soslu tavuk, günümüzde en çok sevilen ve tercih edilen tavuk yemekleri arasında yer almaktadır. Tavukgöğsü, biber, soğan, sarımsak, krema, köri, karabiber gibi malzemelerle hazırlanan köri soslu tavuk tarifini çok seveceksiniz. Ani gelen misafirleriniz için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz köri soslu tavuk tarifi çok istenecek. Öğlen ve akşam yemeklerini lezzetli hale getiren köri soslu tavuk tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Peki köri soslu tavuk nasıl yapılır? İşte eşsiz lezzetiyle köri soslu tavuk tarifi…
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ MALZEMELERİ
- Fileto tavukgöğsü
- 1 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 2 kapya biber
- 1 kuru soğan
- 1 paket krema
- 1.5 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ YAPILIŞI
- Tavukları jülyen şekilde doğrayın.
- Tavukları zeytinyağı ve defne yaprağı eklediğiniz kaba alın.
- Üzerini streçleyip marine olması için yarım saat kadar dolapta bekletin.
- Sarımsakları ezin, soğanları ince piyazlık olacak şekilde doğrayın.
- Biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağı, sarımsak ve soğanı geniş bir tencereye alın.
- Sebzeleri kızgın yağda beş dakika kadar kavurun.
- Marine olmuş tavukları tavaya alın. Kızgın ateşte tavukları kavurun.
- Pişmeye başlayan tavukların üzerine krema, körü ve tuzu ekleyin ve iyice kavurun.
- Tavukların ağzını kapatıp pişmeye bırakın.
- Köri soslu tavuk tarifi hazır. Afiyet olsun…
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ KAÇ KALORİ?
Köri Soslu Tavuk ortalam 180 gramlık 1 porsiyonun içinde 209 kadar kalori mevcut.