Kek misafir sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti. Akşam çaylarına da eşlik eden portakallı kek tarifi, tarif defterlerimizde ilk sıraya yerleşecek. Portakallı kek tarifi evinize mis gibi kokular yayacak. Aniden gelen misafirlere hazırlayabileceğiniz pratik portakallı kek tarifini mutlaka denemelisiniz. Eşsiz lezzetiyle portakallı kek tarifi vazgeçilmeziniz olacak. Peki portakallı kek nasıl yapılır? İşte portakallı kek tarifi…
PORTAKALLI KEK TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıkma portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
PORTAKALLI KEK TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir kaba yumurtaları alın ve köpürene kadar çırpın.
- Üzerine şekeri ekleyip iyice çırpın.
- Sıvı yağ, yoğurt, karbonat, portakal suyu ve portakal rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.
- Son olarak elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek hamuru aşağıdan yukarı olacak şekilde çırpın.
- Kek karışımını yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Kek hamurunu önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Portakallı kek tarifi hazır. Afiyet olsun…
PORTAKALLI KEK TARİFİ KAÇ KALORİ?
Portakallı Kek (1 dilim) içinde 230 kadar kalori mevcut.
Kalori Dağılımı: %33 yağ, %60 karb, %7 prot.