Mutfağınıza nefis kokular yayacak San Sebastian Cheesecake adını İspanya'nın Fransa sınırında yer alan küçük bir şehirden alıyor. Tabanı ve sosu olamyan san sebastian cheesecake yüksek ısıda üzeri iyice kızarana kadar pişiriliyor. Beklemeden servis ediliyor ve bu nedenle de ortası hala akışkan kıvamda oluyor. Misafir sofralarında baş köşeye kurulacak nefis San Sebastian Cheesecake tarifi tam size göre! Normal cheesecakele kıyaslandığında oldukça pratik hazırlanan sun sebastian cheesecake tarifini herkes çok beğenecek. Nefis tadıyla San Sebastian Cheesecake tarifi: Sun sebastian cheesecake nasıl yapılır?
SAN SEBASTİAN CHEESECAKE TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 yumurta
- 400 gr krem peynir
- 200 gr labne peynir
- 2 paket sıvı krema (400 ml)
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
SAN SEBASTİAN CHEESECAKE TARİFİ YAPILIŞI
- Krem peynirin suyunu süzün ve geniş bir kaba alın.
- Krem peyniri mikser yardımıyla çırpmaya başlayın.
- Ardından labne peynir, sıvı krema ve şekeri ekleyip karışımı iyice çırpın.
- Yumurtaları ayrı bir kapta kırıp çırpın. Yumurtanın içerisinde kalan beyaz kısımları temizleyin.
- Yumurtaları karışıma yavaşça ekleyin ve karışımı çırpmaya devam edin.
- Kıvam alan karışıma elenmiş unu yavaşça ekleyin. Karışımı topak kalmayana kadar çırpın.
- Karışıma vanilyayı ekleyin ve son olarak bir kere daha çırpın.
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Pişen san sebastian cheesecake'i fırında beklettikten sonra alın. Cheesecake'i sıcak olarak servis edebilirsiniz.
- San sebastian cheesecake tarifi hazır. Afiyet olsun.
SAN SEBASTİAN CHEESECAKE TARİFİ PÜF NOKTALARI
- San sebastian cheesecake yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirmesiyle alakalıdır.
- Pişme süresi fırına göre farklılık gösterebilmektedir. Üzeri kızarana kadar pişirin ve yanmamasına dikkat edin.
- Pişen keki hemen fırından almayın, bu kekin çatlamasına veya çökmesine sebep olacaktır.
- Kek piştikten sonra fırının ağzı kapalı olarak 15 dakika bekletin. Ardından fırının kapağını açıp 15 dakika daha bekletin ve cheesecake'i fırından alın.
- Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
SAN SEBASTİAN CHEESECAKE TARİFİ SUNUM ÖNERİSİ
Sun sebastian cheesecake'i pudra şekeri ve mevsim meyveleriyle servis edebilirsiniz.
SAN SEBASTİAN CHEESECAKE TARİFİ KAÇ KALORİ?
San sebastian cheesecake tarifinin porsiyonu yaklaşık olarak 500 kalori içermektedir.