Hazırlanışı oldukça kolay olan kazandi tatlısı tarifini az malzemeyle pratikçe hazırlayabilirsiniz. Aniden gelen misafirlerinize hazırlayıp sunabileceğiniz kazandibi tatlısı tarifini herkes çok beğenecek. Süt, pirinç un, mısır nişastası, tereyağı ve şeker gibi malzemelerle hazırlanan kazandibi tarifi en sevilen sütlü tatlılar arasında yer alıyor. Kazandibi tarifini misafirleriniz için kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki kazandibi nasıl yapılıyor? İşte kazandibi tarifi…
KAZANDİBİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 6 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
- 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
KAZANDİBİ TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir tencereye sütü alın, toz şekeri ekleyip eriyene kadar çırpın.
- Pirinç unu ve mısır nişastasını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Katılaşan muhallebiye tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Geniş bir tepsiyi ocağın üzerine alın. Ocağın tüm gözlerini açın.
- Yakma işlemi için bir kepçe muhallebi, pudra şekeri ve tarçını tepsinin üzerinde karıştırın.
- Kalan muhallebiyi tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzleyin.
- Tatlıyı soğuması için buzdolabında bekletin.
- Soğuyan tatlıyı ince uzun dilimlere ayırın. Ucunu ıslattığınız spatula yardımıyla muhallebiyi rulo şeklinde sarın.
- Kazandibi tarifiniz hazır. Afiyet olsun…
KAZANDİBİ TARİFİ KAÇ KALORİ?
1 Dilim Kazandibi gıdasında 143 kalori vardır.