Çay ve kahvenin yanına en çok yakışan tatlılardan biri pastadır. Pastaların en kolayı rulo pasta un, şeker, yağ ve kakao gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Çocuk, büyük herkesin severek tükettiği rulo pasta size tadıyla leziz bir deneyim sunuyor. Rulo pasta tarifinde her evde kolaylıkla bulunan malzemeler yer alıyor. Misafir sofralarının olmazsa olmazı rulo pasta tarifi çikolata sosu ile servis ediliyor. Aşırı lezzetli bu rulo pasta tarifini mutlaka denemelisiniz. Pratik rulo pasta tarifi: Rulo pasta nasıl yapılır?
RULO PASTA MALZEMELERİ
- 4 yumurta
- 4 fincan şeker
- 4 fincan un
- 2 fincan su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için
- 3 muz
- Vanilyalı puding
- Süt
Sosu için
- 1 paket krema
- 2 paket bitter çikolata (140 gr.)
RULO PASTA TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir kaba yumurta ve şekeri alın, köpürene kadar çırpın.
- Ardından suyu ekleyin. Elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Kakaoyu da ekleyip kek hamurunu aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kek hamurunu dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25- 30 dakika pişirin.
- Pastanın kremasını hazırlayın. Kakaolu puding ile sütü katılaşana kadar çırpın.
- Pudingi soğumaya bırakın.
- Kremayı pişen kekin üzerine yayın ve muzları dizin.
- Keki rulo şeklinde sarın ve soğuması için buzdolabında bekletin.
- Pastanın sosunu hazırlayın. Bitter çikolataları benmari usulü buharda eritin. Üzerine kremayı ekleyin, iyice çırpın. Kıvam alması için soğumasını bekleyin.
- Rulo pastanın üzerine sosu yayın.
- Rulo pasta tarifi hazır. Afiyet olsun…
RULO PASTA TARİFİ KAÇ KALORİ?
- 1 orta boy rulo pasta tarifinde porsiyonda yaklaşık 250 kalori vardır.
- Muzlu rulo pasta, şeker ve yağ içeriği yüksek bir besindir. Bu yüzden şeker hastalarını ve kilo kontrolü sağlamak isteyen kişilerin tüketmemeye özen göstermesi gerekir. Tüketileceği zaman, 1 ince dilim kadar tüketilmesi yeterlidir.