Çay ve kahvenin yanına en çok yakışan yemek tariflerinden biri ağlayan kek. Çocuk, büyük herkesin severek tükettiği ağlayan kek size yapımıyla kolaylık, tadıyla leziz bir deneyim sunuyor. Ağlayan kek tarifinde her evde kolaylıkla bulunan malzemeler yer alıyor. Yumurta, un, şeker ve kakao gibi malzemelerle yapılan ağlayan kek çikolata sosu ile servis ediliyor. Maliyetsiz, pratik ve leziz bu ağlayan kek tarifini mutlaka denemelisiniz… Ağlayan kek nasıl yapılır? İşte leziz ağlayan kek tarifi…
AĞLAYAN KEK TARİFİ MALZEMELERİ
Sosu için
AĞLAYAN KEK TARİFİ HAZIRLANIŞI
AĞLAYAN KEK PİŞİRME ÖNERİSİ
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilmesi önerilmektedir. Pişirme süresi fırına ve tepsiye göre farklılık gösterebilir. Kekin piştiğini bir kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz. Keke batırdığınız kürdan temiz ise keki fırından alabilirsiniz.
AĞLAYAN KEK PÜF NOKTALARI
Ağlayan kek sosunu hazırlarken önemli olan karışımın özdeşleşmesi ve kaynamasıdır. Özdeşleşmemiş sos kekinizin yağlı olmasına neden olabilir. Sosu kaynayana kadar iyice karıştırın.
Sosu kek fırından çıkmadan 5-10 dakika önce hazırlayın, fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra sıcak sosu kekin üzerine dökün.
AĞLAYAN KEK TARİFİ KAÇ KALORİDİR?
1 Porsiyon Ağlayan Kek 277 kcal'dir (kalori). Orta kalorili ürünler arasında bulunan 277 kalorili 1 Porsiyon Ağlayan Kek gıdasını diyet yaparken az miktarda tüketebilirsiniz.