7'den 70'e herkesin çok sevdiği ve kolay hazırlanışı, damakta kalan lezzeti ile oldukça popüler olan Kıbrıs tatlısı tarifi, Ramazan bayramında misafirlere ikram edilebilecek alternatif tatlar arasında yer alıyor. Kremalı şerbetli tatlılar arasında yer alan Kıbrıs tatlısı, evde bulunabilen malzemeler ile kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabiliyor. Kıbrıs tatlısının çay ile servisi veya aperatif olarak sunulması masalarda zengin bir tat yelpazesi yaratıyor. Kıbrıs tatlısı için gerekli malzemeler ve hazırlanışı ise şu şekilde sıralanıyor ;
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1. 5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı :
- Şerbetin soğuk dökülmesi gerektiği için öncelikle şerbet hazırlanır. Bir tencereye su ve şeker dökülür, kaynamaya başladıktan sonra altı kısılıp 15 dakika daha kaynatılır. Şerbet hazır olunca altı kapatılır ve vanilya eklenip soğuması için bekletilir.
- Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpılır, diğer malzemeler de eklenip karıştırılır. Yağlanmış bir tepsiye veya bir borcama dökülür
- 160 derece fırında 30 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökülür, soğuması için bekletilir
- Kreması için kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilip altı kapatılır, toz kremşanti eklenir ve blender da 5 dakika çırpılır
- Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebi dökülür. Üzerine isteğe göre hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında 2- 3 saat beklettikten sonra servis yapabilir