En güzel un kurabiyesi tarifi için doğru yerdesiniz. Ev hanımlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan bu lezzeti daha önce denenmiş tarifimiz ile yapabilirsiniz. Haberimizin ayrıntılarında un kurabiyesi tarifinin yanı sıra dikkat etmeniz gereken püf noktaları da bulabilirsiniz. İşte daha önce denenmiş un kurabiyesinin adım adım yapılışı!
UN KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler
UN KURABİYESİ HAZIRLANIŞI
Margarin,vanilya ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserde karıştırılır.nişasta ve un eklenir.
Tek seferde hızlı bir şekilde hamur yoğurulur.
Hamuru folyoya sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
Hamuru buzdolabından çıkarıp yapmaya koyulduğunuzda ufalan bir hamur olduğunu göreceksiniz endişelenmeyin hamuru 4 bölüme ayırın avucunuzun içinde hamuru toparlayarak bir tahta masa üzerinde hamuru kalın bir çubuk şeklinde yuvarlayın.
Bir çatal yardımıyla hamuru baştan sonuna kadar çizin ,5 er cm.aralıklarla bıçakla kesin pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Bu şekli vermekte zorlanırsanız ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın bu diğerine göre daha fazla zamanınızı alacaktır ama sonuçta harika oluyor çatlamış kurabiyeler harika görünüyor.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında alt kısımları pişip üst kısımları kremsi bir renge ulaşıncaya kadar pişirin.(20 dakika civarı)
Afiyet olsun.
UN KURABİYESİ PÜF NOKTALARI
Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin.
Un mutlaka elenmiş olarak kullanılmalıdır.
Un mutlaka yüksek kaliteli olmalıdır.
Hamurla fazla oynanmadan neredeyse tek seferde yoğrulmalıdır.
Çok aceleniz varsa hamuru buzdolabına koymayabilirsiniz ama buzdolabında bekletmenizi kesinlikle öneririm. Hamurun soğumuş olması çok önemli bir kural.
Hamur oldukça yumuşak bir kıvamda olacak. Unu eklerken oldukça dikkatli olun hepsini eklemek zorunda kalmayabilirsiniz.