Türk mutfağının en beğenilen tatlıları arasında yer alan şekerpare, ev hanımlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz en güzel ve denenmiş şekerpare tarifi sizlerle. Şekerpare tarifi için kullanacağınız malzemeler, püf noktaları ve dikkat etmeniz gereken tüm noktalar sabah.com.tr'de. İşte en güzel ve lezzet dolu şekerpare tarifi
ŞEKER PARE TARİFİ YAPILIŞI
MALZEMELER
Şerbet için:
YAPILIŞI
UNU hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp yumurta ve margarin ekleyip, yoğurun. Ardından pudra şekeri ve irmik ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Kabartma tozu ekleyip 1-2 dakika yavaş şekilde yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp şekil verin. Üzerlerine fındık yerleştirip, tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Şerbet için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kıvam alınca ocaktan alın. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparenin üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çekene dek dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.