Sütlü tatlı dediğimizde akla ilk gelen tatlıların en başında yer almaktadır. Ev hanımlarının yapmaktan vazgeçemediği fırında sütlaç ile ilgili en önemli püf noktaları burada. Daha önce denenmiş ve en lezzetli fırında sütlaç tarifi adım adım anlatımı ile bu başlık altında derledik. Akşam yemeğinden sonra ailecek yiyebileceğiniz bu tatlıyı hadi hazırlayalım.
FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ
Malzemeler
- ½ su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 + 1/3 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
- Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın, içerisine sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
- Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız sütlü karışımı pirince ekleyin ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
- Sütlaçı kâselere paylaştırarak fırın tepsisine koyun ve biraz ılımasını bekleyin.
- Fırın tepsisine kâselerin yarısına gelinceye kadar su ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin ve soğuk servis edin.