Ev hanımlarının evde yapmakta zorlandığı tariflerden bir tanesidir. Bu nedenle profiterol yaparken püf noktalara dikkat edilmesi gerekir. Genellikle dışarıdan hazır olarak tükettiğimiz bu tatlının adım adım hazırlanışını sizler için derledik. Daha önce denenmiş profiterol tarifi burada. Profiterol tarifi için gerekli malzemeleri ve adım adım anlatımını buradan öğrenebilirsiniz.
PROFİTEROL TARİFİ
Malzemeler
Hazırlanışı
Tencereye margarini ve suyu ekleyip kaynatalım. Margarin eridiğinde unu ekleyip hızla ve sürekli karıştırarak koyu bir hamur kıvamına gelene dek pişirelim. Tencereyi ateşten alıp hamuru soğutalım. Yumurtaları teker teker ve yoğurmaya devam ederek ekleyelim.Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller vererek margarinl hafifçe yağlanmış tepsiye aralıklı dizelim. 5 dk. önceden ısıtılmış 140 derece ısılı fırında hamurların üzeri pembeleşip kuruyana dek pişirelim.Pastayı fırındandan çıkartıp soğutalım. Bu arada ara kremasını hazırlayalım.Tencereye sütü,unu,şekeri alalım.Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alarak soğutalım. Margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk çırpalım. Pastaları ikiye keselim. Alt parçasının üzerine 1 tatlı kaşığı krema koyalım. Üst parçayı kremanın üzerine kapatalım ve kakaolu kremayı hazırlayalım. Tencereye çırpılmış yumurtayı,sütü,umu,şekeri,kakaoyu ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk. çırparak profirerollerin üzerine gezdirelim.Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.