Kolay yapımı, az malzemeli oluşu ve tabii lezzetiyle sofralarımızı şenlendiren un helvası ve irmik helvası kandil gecelerinin de vazgeçilmezi. Sevdiklerinize dağıtabileceğiniz, tadı damakta kalan tam kıvamında un helvası tarifi ve irmik helvası tarifini sizler için derledik...
UN HELVASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
Yapılışı:
Un helvasının yapımı için, öncelikle bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Tencerede tereyağını ve sıvı yağı eritin. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırın (Un kahverengi olana kadar) Eğer helva yerken ağzınıza iri tanelerin gelmesinden hoşlanıyorsanız ceviz veya fındık ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edin, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra bir süre dinlenmeye bırakın. Yeteri kadar ılıdıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verin. Un helvası tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun...
İRMİK HELVASI TARİFİ VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ
FISTIKLI İRMİK HELVASI
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tereyağını tencereye alın. Eridikten sonra fıstıkları ve irmiği ekleyin. Tahta bir kaşıkla, irmik altın sarısı bir renk alana kadar kavurun. Şekeri ilave edin. Bir-iki kez karıştırın. Ardından yine tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek, sütü ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Ilık olarak servis yapın.