Kömbe tarifi
1 paket margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yap
1 çay bardağı süt
4 su bardağı un
2,5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya, 7-8 kakule
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı
2 çay kaşığı dövülmüş karanfil
2 çay kaşığı mahlep
5 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
(arzuya göre) 1 kase susam
8-10 kişilik
Kömbe yapılışı
Hamur yoğurcağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sütü, şekeri ve sıvı yağı ekleyip çırpalım. İçine tarçını,dövülmüş karanfili, mahlepi, vanilyayı, kakuleyi, hindistan cevizini, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım ve hafifçe yassıtalım. Hamurların arzuya göre bir yüzünü susama batıralım. Kömbe kalıbına yerleştirip hamuru kalıba bastıralım. Kalıbı ter çevirip hafifçe vurarak hamurları kalıptan çıkaralım. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında kurabiyelerin üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim.