Hindistan Cevizli Kurabiye malzemeler
2 yumurta (akları sarıları ayrılır)
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi (kurabiyenin üzerine)
8-10 kişilik
Hindistan Cevizli Kurabiye yapılışı
Hamur yoğurcağımız kaba yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurta sarılarını ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu, kabartma tozunu, hindistan cevizini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Hamurların bir yüzünü çırpılmış yumurta akına batırıp çıkaralım. Sonra hamurların aynı yüzünü hindistan cevizine batırıp margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.