Lokma tatlısı, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Kimisi ortası delikli bir şekilde yaparken, kimisi daha farklı bir şekilde yapabilir. Lokma tatlısı yapımı aslında birçok kişi tarafından bilinmektedir. Ancak yine de bilmeyen kişilerde azımsanmayacak derecededir. Bir anda bastıran tatlı krizini bastırmanız için yapabileceğiniz pratik ve kolay tatlılar arasında ilk sıradan gelen lokma tatlısı nasıl yapılır? İşte lokma tatlısı tarifi…
Lokma tatlısı tarifi
Lokma tatlısı yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Birçok kişi bu tatlıyı severek tüketmektedir. Lokma tatlısını yapabilmek için öncelikle şu malzemelere sahip olmak gerekmektedir;
Malzemeler;
Şerbeti için:
Lokma tatlısı yapılışı;
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Şerbeti soğuması için bir kenara alın. Hamur için, kuru mayayı yarım su bardağı ılık suyun içinde toz şekerle birlikte eritin. 10 dakika mayalanmaya bırakın. Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Mayalanmış suyu, tuzu, yumurtayı ve kalan bir buçuk su bardağı ılık suyu ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan çay kaşığı yardımıyla parçalar koparıp, kızdırılmış sıvı yağa atın ve hafif pembeleşene kadar kızartın. Kızaran lokmaları soğuk şerbetin içine alın ve şerbeti çekmesi için 1-2 dakika bekletin. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkarın.