Malzemeler
4 su bardağı süt (800 ml.),
4 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı kakao,
7 yemek kaşığı toz şeker,
2 paket vanilya,
1 yemek kaşığı margarin.
KAKOLU PUDİNG TARİFİ
Kakaolu puding yapmak için süt, toz şeker, un ve kakao tencereye konulup tel çırpıcı ile iyice karıştırılır.
Tamamen karıştıktan sonra ocağın üzerinde, sürekli karıştırarak kaynatılır.
Kaynayıp kıvam alınca, içerisine vanilya ve margarin ilave edilir.
Margarin eriyinceye kadar karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
Hazırlanan kolay kakolu puding, mikser ile 3-4 dakika çırpılır.
Kakaolu pudingin kaymak tutmaması için, ara ara karıştırılarak iyice soğuması sağlanır.
Tamamen soğuduktan sonra, kaselere doldurulur.
Üzerlerine çikolata damlası serpiştirilip, servise sunulur.
Eğer üzerinin kaymak tutması sizin için önemli değilse mikserle çırptıktan hemen sonra kaselere paylaştırabilirsiniz.
Su ile ıslatılan kaselerin içerisine doldurulan puding ters çevrilip kaseden çıkartılarak ta servise sunulabilir.
Kolay kakaolu puding, bu şekilde tüketilebileceği gibi, farklı tatlar elde etmek içinde kullanılabilir